Dékáni köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának honlapján.

A kutatás, fejlesztés, és innováció egyik regionális központjaként karunk elkötelezett a minőségi szakember képzés iránt. A kar 1949-ben történt alapítása óta, hagyományosan oktatjuk és műveljük a természettudományok minden ágát és a tanári hivatás kihívásaira is felkészítjük az érdeklődőket. A minőségi tudást nemzetközi hírű kutatócsoportjaink garantálják, ahol széleskörű külföldi tapasztalatokkal rendelkező, elismert professzorok irányítása mellett hallgatóink is bekapcsolódnak a kutató-fejlesztő munkába.  

Büszkék vagyunk hagyományainkra, de a kor kihívásait követve a folyamatos megújulásra törekszünk. A régió szakember igényének kielégítésére, erős természettudományos alapokon nyugvó, mérnökszakokat indítottunk, melynek eredményeként a technológai, műszaki területtel bővült a képzési palettánk. Az immár több mint egy évtizede folyamatosan fejlődő mérnökszakjainkon a közelmúltban nagy sikerrel indítottuk útjára a duális képzést is.

Célunk, hogy hallgatóink értékes tudással felvértezve, versenyképes diplomával a kézben lépjenek ki a munkaerő piacra. Ennek biztosítására tágabb régiónk legfontosabb vállalataival szoros kapcsolatokat ápolunk. Az ipari kapcsolati hálónk bázisát a vállalatoknál működő kihelyezett tanszékeink jelentik, amelyeken keresztül a piaci szereplők, a leendő munkaadók, is részt vesznek hallgatóink képzésében.

Hisszük, hogy hallgatóinkat nem a mának, hanem a jövőnek képezzük. A kutató-fejlesztő műhelyeinkben elsajátított tudós kíváncsiság, a nyitott, kreatív, innovatív gondolkodás olyan útravalót ad, amiből egy életen át meríthetnek a nálunk végzettek.

Prof. Dr. Kun Ferenc
dékán

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:20