A 35. OTDK FiFöMa Szekciójának eredményei

A 35. OTDK FiFöMa Szekciójának eredményei

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Fizika-Földtudományok-Matematika (FiFöMa) Szekcióját 2021. április 6-9. között rendezték meg online formában a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán (SZTE TIK).

A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetét három hallgató képviselte a seregszemlén.

Póka Cintia (VI. biológia-földrajz osztatlan tanár szak) A szőlővenyige tüzelési célú hasznosításának elmélete és gyakorlata Olaszliszka hegyközség területén c. pályamunkájával - témavezető: Dr. Tóth Tamás adjunktus - a Társadalomföldrajz alszekció Környezet és társadalom tagozatában (9 pályamunka) 3. helyezést ért el.

Lavaj Marcell (II. geográfus MSc) a Társadalomföldrajz alszekció Turizmus- és turizmusfejlesztés földrajza tagozatában (6 pályamunka) Természetjáró adottságok felmérése a Bükkalján turisztikai döntéstámogató mobilapplikáció fejlesztéséhez c. dolgozatával különdíjas lett. Témavezetők: Dr. Halasi-Kovácsné Dr. Benkhard Borbála Rita egyetemi tanársegéd és Dr. Túri Zoltán adjunktus, külső konzulens: Dr. Sütő László egyetemi docens (Eszterházy Károly Egyetem).

A Földrajz/földtudományok alszekció Tájkutatás és geomorfológia tagozatában (7 pályamunka) mutatta be A barázdás erózió vizsgálata terepen és terepasztalon végzett megfigyelések alapján c. dolgozatát Balázs Dávid (III. földrajz BSc), témavezetője: Dr. Négyesi Gábor adjunktus.

A tagozatzsűrikben Prof. Dr. Kerényi Attila, Prof. Dr. Szabó Szilárd, Dr. Rózsa Péter és Dr. Szabó György elnökként, Dr. Csámer Árpád, Dr. Molnár Ernő és Dr. Pénzes János zsűritagként (bírálóként) kaptak szerepet.

Gratulálunk a diákkörös hallgatóknak a sikeres szereplésért, a témavezetőknek a hallgatók felkészítéséért! Köszönjük a kollégáknak, hogy szerepet vállaltak a tagozatzsűrik munkájában! Köszönjük a szegedi kollégáknak a sikeres szervezést és a színvonalas lebonyolítást!

Az online konferencia egyik életképe megtekinthető itt.

Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 05. 09:56