Élen a TTK villamosmérnök képzése

Az oktatói kiválóság tekintetében az első, míg a hallgatói kiválóság szempontjában a második helyre került a Természettudomány és Technológiai Kar villamosmérnök képzése a HVG Diploma 2018 című pályaválasztási kiadványában.

Jelentős fejlődéseken mentek keresztül a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának mérnökszakjai az elmúlt években. A régió vezető vállalataival együttműködve a villamosmérnök, vegyészmérnök, és biomérnök szakon is elindult a duális képzés, amely magasszintű gyakorlati ismereteket és biztos munkalehetőséget kínál a hallgatóknak.

A vállalati partnerek anyagi támogatásával és pályázati források bevonásával megújultak a hallgatói laboratóriumok, melyekben világszínvonalú eszközökkel, magasan képzett szakemberek vezetésével tanulhatnak a mérnökszakos hallgatók.

A kari fejlesztések eredménye a felsőoktatási rangsorokban is tükröződik. A HVG Diploma 2018 című kiadványában az oktatói kiválóság szempontjából az első helyre, a hallgatói kiválóságot tekintve a második helyre rangsorolta a TTK villamosmérnök szakját.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:20