Mikor szünteti meg a Kar hivatalból a hallgatói jogviszonyomat?

A tanulmányait első évfolyamon 2012 szeptemberében megkezdő – majd ezt követően felmenő rendszerben – állami ösztöndíjas, részösztöndíjas, önköltséges hallgató hallgatói jogviszonyát a rektor által átruházott jogkörében a dékán megszünteti, ha – finanszírozási formától függetlenül - egy tárgy kreditjét összesen hat vizsga után sem szerzi meg.

Az államilag támogatott, részösztöndíjas képzésben részt vevő hallgató egy tantárgyat legfeljebb háromszor vehet fel. Amennyiben egy tárgyat összesen hat tárgyfelvételt, vagy hat vizsgát követően sem sikerült teljesíteni, a hallgató elbocsátásra kerül.

Az önköltséges képzésben részt vevő hallgató hallgatói jogviszonya megszűnik, ha az utolsó két aktív félévben nem szerzi meg a félévenkénti átlagban 10, összesen 20 minimális kredit értéket.

A költségtérítéses hallgató egy tárgyat összesen legfeljebb hat alkalommal vehet fel és 12 alkalommal vizsgázhat.

Megmarad a jogviszonya annak az állami ösztöndíjas, részösztöndíjas hallgatónak (ha egy tárgy kreditjét három tárgyfelvétel után sem szerezte meg, de a hat vizsgaalkalmat még nem használta fel), aki neptunon keresztül feltöltött kérelmet ad be, melyben kéri átsorolását önköltséges képzésbe. Ha az állami ösztöndíjas hallgató nem él ezzel a lehetőséggel, hallgatói jogviszonya megszűnik.

  • A hallgató, amennyiben egymást követően harmadik alkalommal nem jelentkezett be a következő tanulmányi félévre és passzív félévet sem kért vagy a passzív félévet követően nem kezdte meg tanulmányait.  
  • A DE TVSZ-ben, illetve a tantervben rögzített, a tanulmányokban való előrehaladással kapcsolatos kötelezettségeit nem teljesíti.
  • A költségtérítés, illetve önköltség előírt határidőre történő meg nem fizetése a tanulmányi és vizsgaszabályzatban meghatározottak szerint a hallgatói jogviszony megszűnését vonja maga után, azzal, hogy a hallgató az adott félévre előírt mindenfajta térítési díját köteles megfizetni.

Frissítés dátuma: 2017.09.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.