Mit kell tudni a vizsgaidőszakról és a vizsgára jelentkezésről?

  • A hallgató köteles vizsgára jelentkezni az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül és vizsgát csak azon a napon tehet, amelyre regisztrálta magát. Vizsga kizárólag vizsgaidőszakban tehető le. Vizsgaidőszakon kívül vizsgát tenni nem lehet. Ettől a rendelkezéstől érvényesen eltérni nem lehet. Ezen rendelkezés megsértésével tett vizsgákat az oktatási dékánhelyettes érvényteleníti.   
  • Ha a hallgató vizsgára való jelentkezését törölte, már csak olyan vizsgaidőpontokra jelentkezhet át, ahol van szabad férőhely. Vizsgahalasztások miatt az oktató nem köteles újabb vizsgaidőpontot megjelölni.
  • Az utolsó vizsgaalkalom megjelölhető olyan vizsgaalkalomként, amelyre csak azon hallgatók jelentkezhetnek, akiknek már van érdemjegyük az adott tárgyból.
  • A hallgató egy vizsgaidőszakban egy tárgyból legfeljebb háromszor vizsgázhat.
  • A hallgató vizsgáról való távolmaradását három munkanapon belül igazolhatja a Tanulmányi Osztályon (A/103 iroda), ahol a hallgató vizsgajelentkezése díjmentesen törlésre kerül.
  • A vizsgáról való igazolatlan távolmaradás esetén a tanulmányi rendszerben a „nem jelent meg” bejegyzést kell feltüntetni, így a hallgató elveszít egy lehetőséget az adott tárgy lehetséges vizsgaalkalmai közül.
  • A megismételt vizsgát a hallgató kérésre bizottság előtt lehet letenni. A bizottságot, a tárgyat gondozó oktatási egység vezetője jelöli ki.
  • Sikeres vizsga javítására félévenként legfeljebb két tárgyból, tantárgyankét egy alkalommal van lehetőség. A javítóvizsga értékelése végleges, elégtelen eredmény a sikertelen vizsgára vonatkozó szabályok szerint javítható.
  • Amennyiben a vizsgakurzussal teljesítendő tantárgy eredménye elégtelen, az erre épülő tantárgy/ak teljesítését nem lehet megkísérelni! Az ilyen módon tett vizsgakísérlet bejegyzését a TO érvényteleníti!

Frissítés dátuma: 2017.09.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.