Hogyan történik a beiratkozás és a regisztráció?

Az a hallgató, aki az egyetemre felvételt vagy átvételt nyert, a felvételről, átvételről szóló döntés jogerőre emelkedését követően jogosult hallgatói jogviszonyt létesíteni.  A hallgatói jogviszony a beiratkozással jön létre.

Az egyetemre történő felvételt követő félév elején a hallgató köteles beiratkozni az illetékes karra, mivel a hallgatói jogviszonyhoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek csak a beiratkozott hallgatót illetik meg. Aki nem iratkozik be, elveszti jogosultságát a képzésben. A beiratkozást követően, mint az egyetem hallgatója kérheti a szabályoknak megfelelően hallgatói jogviszonya szüneteltetését (passzív félévet).

A beiratkozás helyéről és idejéről levélben tájékoztatjuk a hallgatókat. Beiratkozni papír alapon egyszer kell a tanulmányok folyamán, az első félévben. A felvételi eljárásban felvett hallgatók esetén a féléves státuszt a Tanulmányi Osztály által szervezett beiratkozás után a Hallgatói Adminisztrációs Központ munkatársai állítják a Neptun rendszerben aktívra vagy passzívra.

Az ezt követő félévekben a hallgatónak regisztrálnia kell magát az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül, aktív vagy passzív félévre állítva hallgatói státuszát. Regisztrálnia minden olyan hallgatónak kell, aki nem fejezte be tanulmányait, azaz a képzési és kimeneti követelményekben előírtakat nem teljesítette maradéktalanul.

Frissítés dátuma: 2019.01.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.