Állami kitüntetések

2018. augusztus 21. - 14:24
A Debreceni Egyetem négy oktatója: Kátai János, Győry Kálmán, Deák György és Agócs Gergely kapott állami elismertét az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából. A kitüntetéseket augusztus 17-én, pénteken adták át Budapesten.

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kátai János, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara Agrokémiai és Talajtani Intézetének egyetemi tanára, valamint kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Győry Kálmán Széchenyi-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézete Algebra és Számelmélet Tanszékének professor emeritusa. A díjat Áder János köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere adta át pénteken a Pesti Vigadóban.

Ugyanitt vett át Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kimagasló tevékenysége elismeréseként Deák György, a DE Természettudományi és Technológiai Kara Alkalmazott Kémiai Tanszékének egyetemi docense, valamint Agócs Gergely etnográfus, népzenész, a DE Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának docense. A díjat mindkettőjüknek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át.


Sajtóiroda-TB
Fotó: Kovács Tamás/MTI

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ