Hírek

Így dolgoztak az ifjú kutatók (VIDEÓVAL)

Egy héten keresztül ismerkedtek a természettudományok világával és a kutatói pályával a legtehetségesebb diákok a TTK nyári táborában.

részletek

Természettudósokat és mérnököket avattak

Alkalmazott geoinformatikusok, alkalmazott környezetkutatók, alkalmazott matematikusok, anyagkutatók, biológusok, biomérnökök, biotechnológusok, fizikusok, földtudományi kutatók, geográfusok, hidrobiológusok, környezetkutatók, matematikusok, szakfordítók, szakvizsgázott pedagógusok, tanárok, vegyészek, vegyész- és villamosmérnökök vették át diplomájukat szombaton a Természettudományi és Technológiai Kar diplomaosztó ünnepségein a Debreceni Egyetem Díszudvarán.

részletek

Ösztöndíjprogram elsőéves hallgatók számára

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara (DE TTK) ösztöndíj programot hirdet az első évre felvett hallgatói számára, akik kiemelkedő pontszámmal nyertek felvételt a DE TTK valamelyik szakára, és az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos fordulójában, vagy az Arany János Tehetséggondozó Program tagjaként már a középiskolában bizonyították kiemelkedő képességeiket és a természettudományok iránti elkötelezettségüket.

részletek

iTT Kutathatsz - Természettudományos és Mérnöki Fesztivál az Agórában

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara iTT Kutathatsz címmel Természettudományos és Mérnöki Fesztivált rendezett az Agóra Tudományos Élményközpontban. 2015. november 18-án 12:00 órától tudományos érdekességek színes kavalkádja fogadta a látogatókat, ahol rendhagyó kísérleteket, különleges eszközöket és meglepő jelenségeket lehetett megismerkedni.

részletek

Villamosmérnök hallgatók előadása a CERN-ben

A Debreceni Egyetem két villamosmérnök hallgatója sikeres előadást tartott a CERN-ben az NI Big Physics Summit rendezvényén február 12-én. 

részletek
további hírek