Hírek

TTK Nyári Tábor

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara nyári tábort rendez középiskolások számára. Az egyhetes tábor alatt a biológia, földrajz, fizika, kémia, vagy matematika iránt érdeklődő diákok a Kar intézeteiben kipróbálhatják, milyen kutatónak lenni. 

részletek

Természettudományos Tárgyakat Oktató Középiskolai Tanárok Fóruma

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara (TTK) idén tavasszal is megrendezi a Természettudományos Tárgyakat Oktató Középiskolai Tanárok Fórumát. A fórum témája ez alkalommal a Színpadon a Természettudomány (Science on Stage) rendezvényhez kapcsolódóan az innovatív tanári ötletek és újszerű tantermi gyakorlatok alkalmazása, valamint a kutató tanárok tevékenysége köré szerveződik.

részletek

Ösztöndíjprogram elsőéves hallgatók számára

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara (DE TTK) ösztöndíj programot hirdet az első évre felvett hallgatói számára, akik kiemelkedő pontszámmal nyertek felvételt a DE TTK valamelyik szakára, és az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos fordulójában, vagy az Arany János Tehetséggondozó Program tagjaként már a középiskolában bizonyították kiemelkedő képességeiket és a természettudományok iránti elkötelezettségüket.

részletek

iTT Kutathatsz - Természettudományos és Mérnöki Fesztivál az Agórában

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara iTT Kutathatsz címmel Természettudományos és Mérnöki Fesztivált rendezett az Agóra Tudományos Élményközpontban. 2015. november 18-án 12:00 órától tudományos érdekességek színes kavalkádja fogadta a látogatókat, ahol rendhagyó kísérleteket, különleges eszközöket és meglepő jelenségeket lehetett megismerkedni.

részletek

Villamosmérnök hallgatók előadása a CERN-ben

A Debreceni Egyetem két villamosmérnök hallgatója sikeres előadást tartott a CERN-ben az NI Big Physics Summit rendezvényén február 12-én. 

részletek
további hírek