Hírek

Ösztöndíjprogram elsőéves hallgatók számára

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara (DE TTK) ösztöndíj programot hirdet az első évre felvett hallgatói számára, akik kiemelkedő pontszámmal nyertek felvételt a DE TTK valamelyik szakára, és az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos fordulójában, vagy az Arany János Tehetséggondozó Program tagjaként már a középiskolában bizonyították kiemelkedő képességeiket és a természettudományok iránti elkötelezettségüket.

részletek

Duális képzések a Természettudományi és Technológiai Karon

Karunk 2016 szeptemberében az alapképzés két mérnökszakán beindítja a duális képzést.A Villamosmérnök és a Vegyészmérnök alapszakra 2016 február 15-i határidővel a felvi.hu-n keresztül már mind a hagyományos, mind a duális formában történő képzésre lehet jelentkezni. A duális képzés összekapcsolja a TTK által nyújtott versenyképes tudást és a vállalatok által biztosított gyakorlati ismereteket, így a diákok a képzés végére teljes értékű munkavállalókká válnak.

részletek

iTT Kutathatsz - Természettudományos és Mérnöki Fesztivál az Agórában

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara iTT Kutathatsz címmel Természettudományos és Mérnöki Fesztivált rendezett az Agóra Tudományos Élményközpontban. 2015. november 18-án 12:00 órától tudományos érdekességek színes kavalkádja fogadta a látogatókat, ahol rendhagyó kísérleteket, különleges eszközöket és meglepő jelenségeket lehetett megismerkedni.

részletek

Régi problémák, új eredmények a prímszámokról

2015. december 11-én (pénteken) 11:00 órakor Pintz János Széchenyi díjas matematikus előadást tartott az Agóra Tudományos Élményközpont nagytermében Régi problémák, új eredmények a prímszámokról címmel. Az előadó a prímszámok világhírű magyar kutatója, számos hazai és nemzetközi díj és elismerés birtokosa, az MTA tagja.

részletek
további hírek